Comunik | Curs de Deglució i Comunicació
Formació i intervenció logopèdica
logopèdia, formació,tractament,pacient,veu
17296
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17296,page-child,parent-pageid-16900,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_non_responsive
 

Curs de Deglució i Comunicació

Informació sobre el Curs

El continu envelliment de la població a contribuït a l’incrementar el nombre de persones que han patit un dany cerebral adquirit (DCA) o presenten una malaltia degenerativa com una enfermetat de Parkinson, Alzheimer, Esclerosis Múltiple, ELA, Corea, etc. Qualsevol lesió cerebral pot produir una alteració de les funcions cerebrals que poden provocar dèficits físics, cognitius, emocionals i socials. Cada part del cervell s’encarrega d’unes determinades funcions com la parla, la mobilitat, l’audició, etc. Així, una persona que pateixi una malaltia neurodegenerativa o un DCA pot presentar alteracions tant en la seu llenguatge ( afàsia), en la seva parla (disàrtria), en la seva veu (disfonia) o durant el procés de deglució (disfàgia).

 

Es defineix com disfàgia a la dificultat o incomoditat que presenta una persona durant el procés de deglució, des de que forma el bolus a la boca fins que arriba a l’esòfag. Les conseqüències són summament importants per al propi pacient ja que pot ocasionar greus problemes de salut i reduir considerablement la seva qualitat de vida.

 

La família ocupa un lloc protagonista davant l’evolució i rehabilitació de cada pacient. Aquest nucli presenta modificacions que alteren la seva estabilitat.

 

Amb l’objectiu d’oferir orientacions i tècniques funcionals per afavorir una correcta deglució i millorar la comunicació intrafamiliar, es presenta un taller teòric i pràctic per tal de donar resposta i acompanyament als dubtes i qüestions sorgides davant d’aquesta realitat, garantint un marc de coneixement i adaptació familiar.

Destinataris:

  • Familiars i cuidadors de persones amb malalties neurodegeneratives o Dany Cerebral Adquirit.
  • Professionals sanitaris.
  • Qualsevol persona que estigui interessant en conèixer el procés d’abordament de les alteracions comunicatives i deglutòries d’aquest conjunt de pacients.

Modalitat:

La duració del taller és de 4 HORES. 

Horaris:

De dilluns a divendres en horaris de tarda (de 18 a 22 hores) o dissabtes matí.

Preu:

40 euros per participant (mínim 10 participants)

Lloc:

Barcelona Centre