Comunik | Has pensat alguna vegada en millorar les teves habilitats comunicatives en públic? Aquí van uns bons consells.
Formació i intervenció logopèdica
logopèdia, formació,tractament,pacient,veu
17627
post-template-default,single,single-post,postid-17627,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_non_responsive

Has pensat alguna vegada en millorar les teves habilitats comunicatives en públic? Aquí van uns bons consells.

Un comercial, un docent, un terapeuta, un director d’oficina…aquestes són algunes de les professions que a banda de tenir que exposar el seu producte o mètode, necessiten arribar a emfatitzar, necessiten ser prou convincent  i fer creure’t que el que exposen, és la millor opció per a tu.

Avui en dia s’ofereixen molts cursos sobre tècniques d’oralitat, parla en públic sense por, etc. Són cursos orientats a oferir pautes senzilles per a rebaixar la por o el nivell d’estrès que suposa exposar la teva idea i la teva imatge als demés.

Bé, doncs a continuació, t’oferim una visió del tema des d’una altra perspectiva, des de la tècnica de la parla, el llenguatge i la veu. Com a logopeda i especialista en la comunicació, acostumo a tractar als meus pacients d’una manera holística, independentment del motiu de la consulta inicial. M’agrada ensenyar i practicar totes i cadascuna de les estratègies necessàries per a què el pacient millori la seva expressió, la seva fluència oral i la tècnica no verbal.

Comencen.

Aspectes suprasegmentals del llenguatge: accent, entonació i ritme. L’accent fa referencia a la intensitat, donar una major intensitat a una síl·laba, una paraula o una frase, augmentarà l’atenció del públic. La raó és que escoltar-te, comença a ser quelcom entretingut.

L’entonació és la musicalitat que aportes al contingut. Quantes majors corbes d’entonació ofereixis sense excedir-te, major informació estaràs sumant a la teva exposició.

El ritme és la clau. Només si ets capaç de controlar i jugar amb el ritme de la parla, podràs enganxar al públic alhora que et permetrà posar en pràctica la resta d’estratègies.

Parlem de veu.

Ressonància i timbre. La teva veu ha d’expressar comoditat, recolzament i solidesa. Per això és imprescindible que la treballis. La veu com a qualsevol múscul, si la treballes millora. El timbre és el teu punt personal, allò per lo que tothom et reconeix. Si és clar, potencia’l, sinó et convenç treballa’l.

La teva postura.

Ho diu tot sobre tu. Mirant-te el públic intuirà si està convençut, si et trobes fatigat, lesionat, si pràctiques esport, si tens interès o estàs mort de por. Un consell: els peus sempre ben recolzats a terra. La veu sortirà amb més força.

Per últim, el teu llenguatge no verbal. La teva mirada, els teus gestos, l’expressió facial, no falla. Aquest conjunt d’aspectes ha de complementar-se, mai contradir-se. Una mirada que no troba al seu interlocutor o massa immobilitat, poden truncar la comunicació i perdre el missatge.

Vols potenciar la teva expressió en públic? Necessites conèixer els teus punts forts i guanyar confiança? No ho deixis per a més tard, consulta’ns i comencem a treballar junts.

Dra. Cristina Andrés

Logopeda y Directora de Comunik.