Comunik | Inaugurem Comunik!
Formació i intervenció logopèdica
logopèdia, formació,tractament,pacient,veu
17386
post-template-default,single,single-post,postid-17386,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_non_responsive

Inaugurem Comunik!

Avui és un dia especial, us presentem COMUNIK!

Comunik és un projecte de formació i intervenció logopèdica, destinat a treballar amb nens i amb adults que desitgin millorar les seves habilitats comunicatives, de la parla, del llenguatge i la veu. També tractem alteracions en el procés de deglució derivades d’altres patologies, intervencions o malalties.

En una societat en la que les estimacions demogràfiques del nostre país, indiquen que som una de les poblacions més envellides del món, és previsible l’augment de la incidència d’alteracions en les funcions cognitives superiors com el llenguatge, la memòria i l’atenció.

Un altre de les conseqüències clau de l’envelliment de la població és la prevalença de les malalties vasculars cerebrals com l’Ictus. Malgrat això, la Societat Espanyola de Neurologia apunta que l’ictus no és una malaltia només dels més grans, sinó que també afecta a la gent més jove. Segons els darrers estudis, el 10% d’aquestes persones tenen menys de 50 anys.

Tanmateix, des de Comunik atenem a persones que presenten alteracions vocals degut a l’ús continu que fan d’aquesta eina en el seu context laboral, personal o per lesions associades. Un exemple significatiu d’aquest conjunt de persones són els docents. S’apunta que un 62% dels mestres d’ensenyament públic i privat, han estat diagnosticats d’un deteriorament de la veu (Dr. E. Perelló. Cap del Servei d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Vall d’Hebron). Aquest fet és actualment, la segona causa de baixa laboral del col·lectiu de professorat. La importància social de les disfonies, no atén únicament a les baixes laborals, sinó també a una veu disfònica que ocasionarà una sensació d’inseguretat, manca d’autoritat i una alteració en la personalitat. És important destacar que la causa principal de les alteracions vocals no és només deguda als esforços que realitzen sobre la veu, sinó també a l’escassa formació en l’ús d’aquesta eina (Preciado, J.A. García, R. Infante J.C, 2008).

Davant d’aquest fet, des de Comunik oferim per una banda, una intervenció logopédica orientada a millorar la qualitat i la sensació vocal i per altre, pautes i estratègies de prevenció en riscos vocals que ajudaran a no recaure en els mateixos hàbits nocius.

L’equip de professionals que treballem a Comunik tenim un objectiu prioritari, millorar la qualitat de vida dels nostres pacients. Així, aquelles persones que es veuen afectades per una malaltia neurodegenerativa com en el cas del Parkinson, Alzheimer, ELA o Esclerosis Múltiple, compten amb el nostre suport personal i professional per a facilitar la seva participació en la nostra societat i reduir els efectes discapacitants que el seu dèficit li comporta.

Tots els nostres tractament són individuals i s’adapten a les necessitats de cada persona. Per aquesta raó, també oferim tractaments a domicili que permeten orientar i oferir pautes als familiars i cuidadors que ho desitgin.

A Comunik, l’entorn dels nostres pacients juga un paper clau davant del plantejament de la intervenció, per tant tots els tractaments dirigits a treballar amb infants, incloem activament les figures que fan de motor pels seus aprenentatges, com són la família i l’escola.

Us convidem a visitar la nostra web, compartir el projecte i contactar amb nosaltres per qualsevol dubte o informació que necessiteu.

Salutacions.

 

Equip de Comunik

www.comunik.cat

 

Tot sembla impossible, fins que es fa.

(Nelson Mandela)