Comunik | Tens curiositat per saber quines han estat les preguntes més freqüents en les xerrades que hem realitzat aquest any? Aqui tens les preguntes i les respostes.
Formació i intervenció logopèdica
logopèdia, formació,tractament,pacient,veu
17614
post-template-default,single,single-post,postid-17614,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_non_responsive

Tens curiositat per saber quines han estat les preguntes més freqüents en les xerrades que hem realitzat aquest any? Aqui tens les preguntes i les respostes.

Al llarg del 2017, hem realitzat nombroses xerrades per a les famílies, ¡i ens encanta!. No només perquè creiem en la prevenció com el millor mètode, sinó perquè és un temps fantàstic d´apropament entre famílies, a on s’exposen idees molt interessants, es realitzen nombroses consultes e inclús es comparteixen anècdotes pràctiques i realment curioses..

Aquest post recull algunes de les qüestions més freqüents que se’ns formulen, i molta de la informació que proporcionen juntament amb les nostres companyes odontopediatres, fisioterapeutes i nutricionistes.

Esperem que us serveixi i per suposat, os convidem a assistir alguna de les nostres xerrades.

Aprofitem la darrera lectura d’aquest any per desitjar-vos un molt feliç any 2018 ple de salut i alegria 😊

  • A partir de quan surten les dents? Fa mal? Produeix febre?

Les primeres dents surten a partir dels 6 mesos, però calma si el teu fill té 10 mesos i encara no li han sortit les seves primeres dentetes. El marge es troba entre els 6 i 18 mesos. A partir d’allà i fins els 3 anys, el teu petit completarà els seves 20 peces dentàries de llet.

Contràriament del que un pensa, la sortida de les dents NO fa mal i NO produeix febre. En aquesta edat és molt habitual que els nadons agafin algun tipus d’infecció vírica i aquesta serà la causa de la febre en l’infant. Recorda anar sempre al pediatra.

  • És perjudicial l’ús del xumet?

No, no ho és. Com anècdota, xumet (pacifier) en anglès, significa “pacificador”, això ens indica que és un gran aliat per calmar i relaxar al bebè. De fet, el xumet prevé la mort súbdita en bebès lactants.

  • Fins quan és recomanable el biberó?

Amb el biberó, succeeix com amb el xumet, es recomanable no fer-lo servir més enllà dels 24 mesos. Amb aquesta edat, el nen o la nena està més que preparat/da per mastegar i ingerir líquids en un got i si és necessari, amb l’ajuda d’una canyeta.

  • Pot mastegar un nen/a de 8 mesos sense tenir dents?

Aquesta pregunta és clau. Comencem aclarint que els bebès, a partir del moment en que subjecten el cap i els seu cervell ha madurat, estan preparats per al procés de masticació. A partir dels 7-9 mesos, pots donar-li al teu bebè trossets petits de pa (millor de barra que de motlle) per anar-lo acostumant a mastegar.

La masticació és un procés que  ha d’anar treballant-se poc a poc i sempre sota vigilància dels adults. ¡No hem de pretendre passar de cop de les papilles de fruites a les pomes senceres!.

  • A partir de quan haig de rentar-li les dents al meu petit/a?

Doncs, li heu de rentar a partir de la primera dent. El que veritablement és important, és que vagi adquirint l’hàbit, així que calma i feu servir un raspall apropiat per l’edat d’ell o ella. Veureu com en poc temps, passa a ser una activitat d’allò més divertida.

  • Per últim i creiem que de les qüestions més importants. Quan haig d’anar al logopeda o al dentista?

Como a visita de revisió, es recomana anar a l’odontopediatra al voltant dels 3 anys com a màxim, sempre i quan abans no hagi estat necessari consultar per caigudes o caries infantils, etc.

En referència al logopeda, heu de consultar sempre qualsevol dubte. Recordeu que en moltes ocasions, una intervenció a temps és resultat d’èxit i pot evitar molts problemes a posteriori.

Recorda que a Comunik, la nostra metodologia contempla la teràpia centrada en la família, es a dir, la família com agent de suport, com a model d’aprenentatge. Per tant, quan més petit és el vostre fill/a, més pes té la família davant del procés de tractament.

No dubteu en consultar-nos o deixar els vostres comentaris.

¡Salutacions!

Equip de Comunik